tisdag 15 maj 2012

LCHF-gratäng

LCHF-gratäng som passar till allt

Skiva en squash/zucchini i ½cm tjocka skivor. Skiva 1-2 tomater. Varva dessa i en smord ugnsfast form och riv över en god, smakrik ost. Salta och peppra och häll ev. över lite olivolja.
Gratinera i ugnen, 225 grader, tills gratängen fått fin färg - 10-15 minuter.

Smaklig måltid!

LCHF- smulpaj med äpple

Idag gjorde jag en LCHF-paj till efterrätt:

3 äpplen - skalade och klyftade
kanel
Lägg ovanstående i en ugnsfast form

Smält 25 gram smör och rör i ett ägg, ca 1dl kokos samt lika mycket mandelspån. Lägg massan på äpplena och gräda sedan i  mitten av ugnen i 15 minuter. Efter 10 minuter lade jag på aluminiumfolie för att inte pajen skulle brännas vid. Den var jättegod med en klick grädde till - till och med barnen gillade den :-)